Parówki w cieście z sałatą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1747
Parówki w cieście z sałatą
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 parówki z indyka
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżka octu 10%
  • 1 główka sałaty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • szczypta soli
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Sałatę umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie podłużne plastry i przełożyć ją do miski. Następnie skropić ją octem i śmietaną, po czym doprawić do smaku szczyptą soli oraz cukrem i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i pokroić w podłużne plastry o szerokości 6 cm. Parówki pozbawić skóry, zawinąć je w plastry ciasta, włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć je na rumiany kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu i dodać do sałaty w misce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów