Parówki w cieście z sałatą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Parówki w cieście z sałatą

    Dodane przez: iwona

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 200 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 parówki z indyka
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżka octu 10%
  • 1 główka sałaty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • szczypta soli
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Sałatę umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie podłużne plastry i przełożyć ją do miski. Następnie skropić ją octem i śmietaną, po czym doprawić do smaku szczyptą soli oraz cukrem i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i pokroić w podłużne plastry o szerokości 6 cm. Parówki pozbawić skóry, zawinąć je w plastry ciasta, włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć je na rumiany kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu i dodać do sałaty w misce.

0 komentarzy

Podobne przepisy