Sos kreolski

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 g przecieru pomidorowego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki zielonej natki pietruszki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka sproszkowanego tymianku
  • 1 rozdrobniony liść laurowy
  • 2 goździki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Dodać do cebuli pokrojoną drobno paprykę oraz pozostałe składniki. Doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu do 30 minut. Do gotowanego sosu można dodać niewielką ilość wody i całość dobrze wymieszać. Gotowy sos podajemy do ryżu, gołąbków czy mięsa.

0 komentarzy

Podobne przepisy