Bionico

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1451
Bionico
fot. RileyOne (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml śmietanki kokosowej
  • 30 g truskawek
  • 2 banany
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki musli
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka tłuczonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 0,5 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć wrząca wodą i osaczyć z jej nadmiary. Banany oraz truskawki umyć i osaczyć z wody. Banany obrać ze skory, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić je w ćwiartki i dodać do pokrojonych bananów. Następnie dodać do tego tłuczone orzechy włoskie, sparzone wcześniej rodzynki i wsypać musli. Potem śmietankę kokosowa zmiksować mikserem razem z cukrem pudrem i przelać do składników wszystko posypać wiórkami kokosowymi, po czym dobrze wymieszać i przełożyć do pucharków deserowych.

Komentarze (0)