Kawa z bitą śmietaną i rumem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3357
Kawa z bitą śmietaną i rumem
fot. Marcus from Vienna (AT) (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1/2 l wody
  • 8 łyżeczek mielonej kawy
  • 1 dl rumu
  • 1/8l 36% śmietany
  • 4 ziarnka kawy
  • 4 czubate łyżeczki cukru

Opis przygotowania:

Z 1/2 l wody zaparz kawę, sugeruję w ekspresie.
Podgrzej rum i rozpuść w nim cukier cały czas mieszając. Ubij śmietanę.
Kawę i rum rozlej do czterech filiżanek, a na wierzch połóż bitą śmietanę. Dla efektu ozdób ziarenkiem kawy.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy