Kawa z bitą śmietaną i rumem

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Kawa z bitą śmietaną i rumem

    Dodane przez: ikselll

    Marcus from Vienna (AT) (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 1/2 l wody
  • 8 łyżeczek mielonej kawy
  • 1 dl rumu
  • 1/8l 36% śmietany
  • 4 ziarnka kawy
  • 4 czubate łyżeczki cukru

Opis przygotowania

Z 1/2 l wody zaparz kawę, sugeruję w ekspresie.
Podgrzej rum i rozpuść w nim cukier cały czas mieszając. Ubij śmietanę.
Kawę i rum rozlej do czterech filiżanek, a na wierzch połóż bitą śmietanę. Dla efektu ozdób ziarenkiem kawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy