Sandacz w sosie orzechowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 10 dag masła
  • 10 dag miodu
  • 1 duża śmietana
  • 6 łyżek mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Opis przygotowania

Orzechy rozgnieść i przysmażyć na wcześniej rozgrzanym maśle, dodać do tego śmietanę, miód, doprawić solą. Z mąki i oleju sporządzić zasmażkę i wlać do orzechów z innymi składnikami. Wszystko dobrze wymieszać, aby powstał sos. Filety sandacza natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażona rybę ułożyć na talerzu, zalać ją przyrządzonym wcześniej sosem orzechowym. Rybę podawać na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy