Zupa z kaszy manny

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2402

Składniki:

  • 40 dag tłuszczu
  • 60 g kaszy manny
  • 100 g warzyw korzennych (marchew, seler, pietruszka)
  • 1,5 l wywary drobiowego z kostki drobiowej
  • natka zielonej pietruszki lub zielony szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wyłożyć tłuszcz na patelnię i zrumienić na nim kaszę mannę. Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, następnie przełożyć je do garnka i zalać wywarem drobiowym. Do warzyw dodać zrumienioną kaszę mannę, posolić i zagotować. Po zagotowaniu dodać pieprz i drobno pokrojoną natkę zielonej pietruszki lub szczypiorek. Zupę podawać na gorąco.

1 komentarz

Przepis dobry, zupa mi bardzo smakowała ;) tyle, że ja po dodaniu zrumienionej kaszy dodałem jeszcze oddzielnie kaszy i zupa wtedy nabrała tej prawidłowej moim zdaniem gęstości :)

Podobne przepisy