Musli z soczewicą, owocami i jogurtem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2413
Musli z soczewicą, owocami i jogurtem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g czerwonej soczewicy
  • 300 g musli z bakaliami
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka malin
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • sól

Opis przygotowania:

Owoce umyć i osączyć z wody. Soczewicę zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przesypać do miski. Następnie zasypać ją malinami. Musli przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je mielonym cynamonem oraz szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do składników w misce. Całość polać jogurtem greckim i posypać jagodami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów