Musli z soczewicą, owocami i jogurtem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g czerwonej soczewicy
  • 300 g musli z bakaliami
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka malin
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • sól

Opis przygotowania

Owoce umyć i osączyć z wody. Soczewicę zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przesypać do miski. Następnie zasypać ją malinami. Musli przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je mielonym cynamonem oraz szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do składników w misce. Całość polać jogurtem greckim i posypać jagodami.

0 komentarzy

Podobne przepisy