Omlet z szynką i kawiorem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3492

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

trudny

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 25 g czerwonego kawioru
  • 15 g wędzonej szynki
  • 4 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki soli morskiej do dekoracji
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól drobna
  • pieprz

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Do szklanek wsypać sól morską. Ostrym nożem przeciąć skorupki jaj, jajka przelać do kubka, a skorupki dodać do szklanek z solą. Szynkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić ją na rozgrzanym oleju na patelni. Następnie do jaj w kubku wlać mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu, dokładnie roztrzepać widelcem i przelać do zrumienionej szynki na patelni. Dokładnie wymieszać i smażyć do czasu, aż się zetną. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i łyżeczką nałożyć do skorupek w szklance. Na wierzch wyłożyć kawior i udekorować pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy