Tatar z tuńczyka z papryką, miodem, owocami i kawiorem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g filetów ze świeżego tuńczyka
  • 20 g czerwonego kawioru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 plastry limonki
  • 1 dojrzale awokado
  • 1 mango
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Owoce oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć razem do jednej miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych owoców w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do całości. Filety z tuńczyka pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie oliwę z oliwek zmieszać z sokiem cytrynowym, miodem, szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i zalać tym składniki tatara. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz, wyłożyć kawiorem, potem posypać czarnym sezamem i udekorować plastrem limonki.

0 komentarzy

Podobne przepisy