Pasta serowo-paprykowa z macą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g macy
  • Pasta:
  • 300 b białego sera twarogowego
  • 100 g tartego sera cheddar
  • 2 łyżki jogurt grecki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona, słodka papryka
  • 1 łyżka sosu Sriracha
  • 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
  • sól

Opis przygotowania

Paprykę czerwoną umyć, osączyć z wody i pozbawić nasion. Następnie przełożyć ją na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i drobno posiekać. Biały ser twarogowy przepuścić do miski przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do sera w misce. Dodać do tego również posiekaną wcześniej, smażoną paprykę, tarty ser cheddar, majonez, jogurt, sos Sriracha i Worcestershire oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie rozmieszać widelcem i przełożyć do miski. Gotową pastę podawać z macą.

0 komentarzy

Podobne przepisy