Nachos z kiełbasą, jajkami i oliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1728
Nachos z kiełbasą, jajkami i oliwkami
fot. goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g serowych nachos
  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego chili
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Oliwki osączyć z zalewy i przekroić na połówki. Nachos przesypać na talerz. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną kiełbasę, oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu i zrumienić na średnim ogniu. Następnie ściągnąć z ognia i wyłożyć na nachos na talerzu. Całość polać sosem chili i posypać pokrojonymi oliwkami. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać je ze skorupek, pokroić w kostkę, oprószyć szczyptą soli, wymieszać z majonezem i dodać do potrawy. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów