Steki z tuńczyka z kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1182
Steki z tuńczyka z kapustą
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów ze świeżego tuńczyka
  • 30 g kapusty kiszonej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 plastry cytryny
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • natka jarmużu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jarmuż umyć i osączyć z wody. Tuńczyka pokroić ostrym nożem w cienkie plastry, oprószyć go szczyptą soli oraz pieprzu z obu stron i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Rybę smażyć tylko z jednej strony przez 45 sekund na średnim ogniu. Następnie ściągnąć ją z ognia, przełożyć na talerz i skropić sokiem cytrynowym. Dodać do niej kiszona kapustę oraz natkę jarmużu i udekorować plastrem cytryny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów