Fasola z grillowaną cukinią

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g białej fasoli Jaś
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona cukinia
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Fasolę zalać w rondlu 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2,5 godziny. Po namoczeniu ugotować ją do miękkości, w wodzie w której się moczyła i odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać do niej ugotowana wcześniej fasolę. Fasolę oprószyć pieprzem ziołowym i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć ją z ognia i przełożyć na talerz. Cukinię umyć, osączyć z nadmiaru wody, pokroić w plastry o grubości 1 cm, posypać suszoną kolendrą oraz pieprzem ziołowym, przełożyć na tacę aluminiowa do grilla, zrumienić na rozpalonym grillu i dodać do fasoli.

0 komentarzy

Podobne przepisy