Sorbet z melona

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 937
Sorbet z melona
stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 ml syropu kukurydzianego
  • 6 gałązek lawendy do dekoracji
  • 4 listki świeżej mięty
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 melony żółte
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • 0,5 szklanki cukru

Opis przygotowania:

Melony, miętę oraz lawendę umyć i osączyć z wody. Melony obrać ze skóry, przekroić, pozbawić nasion, a miąższ pokroić drobno i przełożyć do miksera. Następnie dodać do niego miętę, wsypać cukier, wlać sok z limonki i wodę niegazowaną. Całość dokładnie zmiksować, przełożyć do plastikowego naczynia i wstawić do zamrażalnika. Po zamrożeniu przełożyć do szklanek, zalać syropem kukurydzianym i udekorować gałązkami lawendy.

0 komenatrzy

Podobne przepisy