Bourbon Crusta

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 50 ml szkockiej whisky
  • 20 ml triple sec
  • 20 ml likieru wiśniowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 skórka pomarańczowa do dekoracji
  • 1 wisienka do dekoracji
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 0,5 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania

Skórkę pomarańczową oraz wisienkę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, po czym oba składniki nabić na ozdobną wykałaczkę. Do shakera wrzucić kruszony lód, zalać go szkocką whisky, wlać likier wiśniowy, sok cytrynowy oraz triple sec. Całość dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka Wszystko udekorować nabitymi na wykałaczkę składnikami.

0 komentarzy

Podobne przepisy