Bourbon Crusta

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 745
Bourbon Crusta
fot. patruby83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml szkockiej whisky
  • 20 ml triple sec
  • 20 ml likieru wiśniowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 skórka pomarańczowa do dekoracji
  • 1 wisienka do dekoracji
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 0,5 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania:

Skórkę pomarańczową oraz wisienkę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, po czym oba składniki nabić na ozdobną wykałaczkę. Do shakera wrzucić kruszony lód, zalać go szkocką whisky, wlać likier wiśniowy, sok cytrynowy oraz triple sec. Całość dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka Wszystko udekorować nabitymi na wykałaczkę składnikami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy