Zupa czosnkowa z ziemniakami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g ziemniaków
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 20 g tłuszczu
  • 1 szczypiorek
  • pieprz i sól

Opis przygotowania

Ziemniaki po obraniu pokroić w kostkę, opłukać i ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu należy je odcedzić. Część z ziemniaków zmiażdżyć widelcem, rozgnieść ząbki czosnku razem z czerwoną papryką, pieprzem i dodać do nich. Pozostałe ziemniaki dodać do całości i wszystko razem wymieszać. Zagotować 2 litry wody i rozpuścić w niej kostki bulionowe oraz tłuszcz, a następnie zalać nią ziemniaki. Gotową zupę podawać z posiekanym drobno szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy