Jabłkowe szaleństwo

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2649

Składniki:

  • 6 dużych jabłek
  • paczka rodzynek
  • 1 szkl. orzechów włoskich
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Opis przygotowania:

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, dodać rodzynki, szkl. orzechów włoskich i szkl. cukru. To wszystko wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki dodać mąkę, 3 jaja, sodę i proszek. Wymieszać, aż zrobi się taka "mazia" i wszystkie składniki się "skleją". Piec w temp. 180 stopni ok. 40-45 minut.

Ciasto piekąc się zrobi się ciemne, ale tak ma być.
Po wyjęciu i ostygnięciu można posypać cukrem pudrem.
Zawsze wyrasta i jest pyszne. Polecam:)

Autor: paulina

Komentarze (2)

Robiłam, może efektowinie niewygląda, ale w smaku nawet dobre

Ja też robiłam,wyrosło fajnie i było smaczne
można go polecić:)

Podobne przepisy

Więcej przepisów