Farfalle z fasolką i orzechami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu farfalle
  • 25 g zielonej fasolki szparagowej
  • 5 g tłuczonych orzeszków pinii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Opis przygotowania

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Fasolkę szparagową umyć, usunąć końcówki, pokroić ją na kawałki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wymieszać z ugotowanym makaronem. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać tłuczone orzeszki, musztardę i wlać sok cytrynowy. Dokładnie wymieszać, po czym dodać do tego ugotowany makaron z fasolką i doprawić do smaku szczyptą soli. Całość jeszcze raz wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do miski..

0 komentarzy

Podobne przepisy