Sałatka koprowa

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sałatka koprowa

    Dodane przez: iwona

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 koper włoski
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki tłuczonych pistacji
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Koper włoski umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Następnie sparzyć go 1 szklanką lekko osolonej wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Osączony koper oprószyć cukrem, pieprzem, wlać oliwę z oliwek, sok cytrynowy i dodać tłuczone pistacje. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut.

0 komentarzy

Podobne przepisy