Heuvos rancheros

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1688
Heuvos rancheros
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g tartego sera cheddar
  • 4 placki tortilli
  • 4 łyżki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki gotowego sosu chili
  • 2 pomidory
  • 1 awokado
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plasterki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie placki tortilli wysmarować oliwą z oliwek, posypać pokrojonymi wcześniej pomidorami, tartym serem cheddar oraz oprószyć szczyptą soli. Całość nałożyć na siebie i smażyć na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, do czasu rozpuszczenia się sera. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Po czym polać je gotowym sosem chili i dodać do tego pokrojone awokado. Jajka wbić do rondla z gotującym się 1 l wody, gotować do czasu ścięcia białek, potem łyżką cedzakowa odcedzić i dodać do potrawy. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów