Makaron z cebulą, papryką i parmezanem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 30 g makaronu nitki
  • 5 g tartego parmezanu
  • 4 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • sol

Opis przygotowania

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć do miski. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, potem w całości przełożyć do rondla, zalać ją bulionem warzywnym i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i dodać do makaronu. Paprykę pozbawić nasion, razem z pomidorem pokroić w kostkę i dodać do składników. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości. Wszystko posypać tartym parmezanem i pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy