Chutney kokosowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Chutney kokosowy

    Dodane przez: wd2005

    ukanda / CC-BY 2.0

Składniki

  • 30 g białego sera twarogowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1 zielona papryczka chili
  • 1 czerwone papryczka chili
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka rodzynek
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Papryczkę chili umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałeczki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną papryczkę chili, sparzone wcześniej rodzynki, gorczycę i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia i przełożyć do miksera. Dodać do tego ser twarogowy, śmietanę kremówkę, wsypać wiórki kokosowe, wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i całość zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki przełożyć do miseczki i wstawić na 20 minut do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy