Paszteciki z mięsem i kiełbasą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g kiełbasy śląskiej
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski. Kiełbasę pozbawić skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z mięsem mielonym. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Następnie całość doprawić do smaku pieprzem, solą, dodać kminek, nasiona kopru, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko zawinąć w jeden rulon, pokroić go na równe części i przełożyć na blachę do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem w rondlu i wysmarować nim ciasto. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy