Kulki kokosowo-migdałowe z dżemem i śmietaną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kulki kokosowo-migdałowe z dżemem i śmietaną

    Dodane przez: wd2005

    fugzu / CC-BY 2.0

  • Kulki kokosowo-migdałowe z dżemem i śmietaną

    Dodane przez: wd2005

    fugzu / CC-BY 2.0

Składniki

  • 400 ml gęstej śmietany kremówki
  • 250 g wiórek kokosowych
  • 200 g dżemu truskawkowego
  • 100 g mielonych migdałów
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 0,5 kostki masła
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania

Schłodzoną śmietanę przełożyć do szklanki i wyłożyć na nią dżem truskawkowy. Miętę umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałeczki. Masło stopić w rondlu na małym ogniu dodać do niego pokrojoną miętę, wsypać cukier, wiórki kokosowe, mielone migdały, po czym dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia i przestudzić. Z przestudzonych składników uformować małe kulki ręcznie i dodać do całości. Na koniec dodać kandyzowaną skórkę z pomarańczy.

0 komentarzy

Podobne przepisy