Surówka zielona

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 4 ogórki małosolne
  • 1 zielona papryka
  • 1 por
  • 3 łyżki sosu winegret z czosnkiem
  • 3 łodygi selera naciowego
  • pęczek bazylii
  • sól i pieprz

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa dobrze umyć. Kapustę pekińską poszatkować, łodygi selera obrać ze skórki i pokroić drobno, skroić w talarki ogórki małosolne i pora. Z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę, posiekać drobno bazylie, posolić i popieprzyć. Wszystko wymieszać. Przed podaniem do spożycia polać sosem winegret.

0 komentarzy

Podobne przepisy