Surówka zielona

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3216

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 4 ogórki małosolne
  • 1 zielona papryka
  • 1 por
  • 3 łyżki sosu winegret z czosnkiem
  • 3 łodygi selera naciowego
  • pęczek bazylii
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dobrze umyć. Kapustę pekińską poszatkować, łodygi selera obrać ze skórki i pokroić drobno, skroić w talarki ogórki małosolne i pora. Z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę, posiekać drobno bazylie, posolić i popieprzyć. Wszystko wymieszać. Przed podaniem do spożycia polać sosem winegret.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów