Kanapki z tuńczykiem i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2935
Kanapki z tuńczykiem i papryką
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 600 g papryki konserwowej w zalewie
  • 400 g tuńczyka z zalewie własnej
  • 1 cebula
  • 1 bagietka
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć i pokroić drobno. Bagietkę pokroić na cienkie kromki. Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do osączonej ryby. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć na pokrojona bagietkę. Paprykę oąaczyć z zalewy i dodać do składników. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów