Pasta z fasoli z tortillą i mango

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pasta z fasoli z tortillą i mango

    Dodane przez: iwona

    pathlost / CC-BY 2.0

Składniki

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 20 g chipsów z tortilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mango
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Mango umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i wyłożyć na talerz. Fasolę osączyć z zalewy i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać zmiksowaną fasolę, wlać sok z limonki, dodać koncentrat pomidorowy, po czym wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez 2 minuty. Usmażone składniki ściągnąć z ognia, przełożyć na małej miseczki, a następnie dodać do składników na talerzu. Dodać do tego chipsy z tortilli i polać je jogurtem naturalnym. Całość udekorować natką kolendry.

0 komentarzy

Podobne przepisy