Ebi Sunomono

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu ryżowego
  • 4 krewetki mrożone
  • 2 plastry cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki gotowego sosy sojowego jasnego
  • 1 zielony ogórek
  • 0,5 szklanki octu ryżowego

Opis przygotowania

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowane odcedzić. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Ogórka umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i dodać do ugotowanego wcześniej makaronu. Dodać do tego plaster cytryny oraz ugotowane krewetki. Sos sojowy zmieszać wymieszać z octem ryżowym oraz cukrem i zalać nim potrawę. Podawać do spożycia po 15 minutach.

0 komentarzy

Podobne przepisy