Tofu w bulionie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1060
Tofu w bulionie
fot. goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 300 g marnowanego tofu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • szczypiorek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do rondla. Potem dodać do tego podzielone na porcie tofu, wlać olej sezamowy, po czym wszystko zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i zagotować. Zagotowane składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonym szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy