Tofu w bulionie

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tofu w bulionie

    Dodane przez: iwona

    goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 300 g marnowanego tofu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • szczypiorek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do rondla. Potem dodać do tego podzielone na porcie tofu, wlać olej sezamowy, po czym wszystko zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i zagotować. Zagotowane składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy