Ser z żurawiną, migdałami i pomarańczą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g sera brie
  • 30 g tłuczonych migdałów
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki żurawiny do mięs w słoiku
  • 1 łyżka kiełków rzodkiewki do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Pomarańcze sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym obrać je ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kiełki rzodkiewki umyć ciepłą wodą i osaczyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać pokrojone pomarańcze wraz w wytworzonym sokiem oraz tłuczone migdały. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez 2,5 minuty pod przykryciem. Smażone składniki przemieszać od czasu do czasu drewnianą łyżką. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać pokrojony w plastry ser brie i wyłożyć na to to gotową żurawinę do mięs. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki.

0 komentarzy

Podobne przepisy