Paszteciki

figusia

Autor:

Przepisów: 10

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 szkl mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szkl. gęstej śmietany
  • 5 dkg drożdży
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • dowolny farsz

Opis przygotowania

Drożdże rozmieszaj ze śmietaną, solą i żółtkiem. Margarynę siekamy z mąką, dodajemy rozmieszane drożdże i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość 5-10 mm. Wycinamy paski o szer 10 cm, na dłuższym końcu układamy dowolny farsz i zwijamy jak roladę. Zwiniętą roladę tniemy ukosem na około 5 cm paszteciki. Każdy smarujemy białkiem i pieczemy. Doskonałe do czerwonego barszczu.

0 komentarzy

Podobne przepisy