Paszteciki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2243

Składniki:

  • 4 szkl mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szkl. gęstej śmietany
  • 5 dkg drożdży
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • dowolny farsz

Opis przygotowania:

Drożdże rozmieszaj ze śmietaną, solą i żółtkiem. Margarynę siekamy z mąką, dodajemy rozmieszane drożdże i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość 5-10 mm. Wycinamy paski o szer 10 cm, na dłuższym końcu układamy dowolny farsz i zwijamy jak roladę. Zwiniętą roladę tniemy ukosem na około 5 cm paszteciki. Każdy smarujemy białkiem i pieczemy. Doskonałe do czerwonego barszczu.

Autor: figusia

0 komenatrzy

Podobne przepisy