Milanki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2392

Składniki:

  • 30 dag maku
  • 20 dag miodu
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 6-8 dag rodzynków
  • 250 ml śmietanki kremowej
  • 10 dag cukru pudru

Opis przygotowania:

Mak opłucz, odcedź, zalej wrzącą wodą i podgrzewaj tak długo, aż da się rozetrzeć w palcach. Potem zmiel, włóż do miksera razem ze zrumienionym miodem i masłem, zmiksuj. Następnie połącz z opłukanymi rodzynkami, rozłóż na stolnicy zwilżonej woda, uformuj kwadrat grubości 2cm, pozostaw do stężenia. Przygotowaną masę pokrój w kwadraty o bokach 5x5 cm, udekoruj ubitą śmietanką z cukrem.

Autor: plateau

Komentarze (0)