Keks bananowo-kokosowy

Annvina

Autor:

Przepisów: 26

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 3 jajka
  • 80 gr cukru
  • 120 gr masła
  • 3 - 4 banany
  • 180 gr mąki (pszennej, razowej lub zmieszanej pół na pół)
  • 100 gr wiórków kokosowych
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego, waniliowego lub rumowego
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem, dodać roztopione masło oraz rozgniecione (najlepiej zmiksowane blenderem) banany i aromat.
Mąkę, wiórki kokosowe, sól i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać.
Wymieszać wszystko razem.
Piec w wysmarowanej formie keksowej ok 45min- 1 godzinę w 170 stopniach(Sprawdzać patyczkiem)
Po 30 minutach przykryć wierch folią aluminiową, żeby się nie spiekł.

0 komentarzy

Podobne przepisy