Sałatka z jajkiem, śmietaną i serem pleśniowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sałatka z jajkiem, śmietaną i serem pleśniowym

    Dodane przez: iwona

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 150 ml śmietany kremówki
  • 25 g sera pleśniowego Adelost
  • 20 g krakersów solonych
  • 4 jajka
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 1 kapusta pekińska
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pekińską oraz dymkę ze szczypiorkiem pokroić na drobne kawałki i przełożyć na talerz. Jajka włożyć do rondla, po czym zalać je wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na połówki i dodać do składników. Następnie całość oprószyć szczyptą soli, zalać śmietaną kremówką i posypać pokruszonym serem pleśniowym. Gotową sałatkę podawać z solonymi krakersami.

0 komentarzy

Podobne przepisy