Salsa Criolla

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2155
Salsa Criolla
fot. From Argentina With Love / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 6 mrożonych krewetek
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i awokado umyć i osączyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i przypiec na rozgrzanym grillu. Przypieczone ściągnąć z grilla, pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do krojonych krewetek. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, natkę zielonej pietruszki pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko zalać octem winnym, oliwą z oliwek, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki.

Komentarze (0)