Szaszłyki z ciasta i warzyw

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 g zielonych szparagów
  • 2 czerwone papryki
  • 0,5 szklanki ciepłej wody
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Szparagi włożyć do garnka, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ciasto francuskie rozmrozić, namoczyć ciepłą wodą, po czym pokroić w podłużne plastry o szerokości 1,5 cm. W pokrojone plastry ciasta zawinąć ugotowane wcześniej szparagi i pokrojoną paprykę. Całość przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec na złoty kolor ciasta.

0 komentarzy

Podobne przepisy