Romanesco z porem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 kalafior romanesco
  • 1 łyżka soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Kalafiora, natkę zielonej pietruszki oraz pora dokładnie umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Por pokroić na kawałki, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, zagotować odcedzić i połączyć z ugotowanym wcześniej kalafiorem. Masło stopić na patelni, po czym roztopione wymieszać z sokiem z limonki i zalać nim całość. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy