Naleśniki z kiełkami fasoli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1740
Naleśniki z kiełkami fasoli
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mleka sojowego
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól

Opis przygotowania:

Kiełki fasoli sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Mąkę ryżową przesypać do miski. Mleko sojowe roztrzepać z jajkiem, szczyptą soli i mielonym imbirem, a następnie wymieszać z mąką. Całość mieszać, aż powstanie konsystencja gęstej śmietanki. Potem dodać do tego kiełki fasoli i wszystko jeszcze raz, dokładnie wymieszać. Następnie składniki przelać chochelką na rozgrzany olej na patelni, po czym smażyć z obu stron do zarumienienia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów