Mint Julep

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2002
Mint Julep
fot. flickr4jazz / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml Bourbon Whiskey
  • 20 ml nalewki pomarańczowej Angostura
  • 5 kostek lodu
  • 4 gałązki świeżej mięty
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Opis przygotowania:

Miętę umyć i osączyć z wody. Do szklanki przelać nalewkę pomarańczową, dodać cukier puder i kilka kropel Bourbon Whiskey i wymieszać łyżeczką. Następnie wrzucić do tego kostki lodu i zalać pozostałą częścią Bourbon Whiskey. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów