Amur z penne, groszkiem i szparagami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g filetów z Amura
  • 30 g makaronu penne
  • 30 g zielonych szparagów
  • 30 g mrożonego groszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki przypraw do ryb
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Filety z amura umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb i smażyć do miękkości w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi pokroić na kawałki i razem z zielonym groszkiem zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować i odcedzić. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć z groszkiem i szparagami. Potem dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i zalać oliwą z oliwek. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i dodać do ryby.

0 komentarzy

Podobne przepisy