Papryka grillowana z sardelą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 podłużne, czerwone, słodkie papryki
  • 4 wędzone sardele
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Paprykę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę przekroić w poprzek i usunąć nasiona. Natkę pietruszki pokroić drobno. Sardele oczyścić ze skóry oraz ości i przełożyć na wydrążone papryki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać pozostałych do składników. Wszystko posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki, oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć na aluminiową tackę od grilla. Następnie zalać oliwą z oliwek i przypiec na rozpalonym grillu.

0 komentarzy

Podobne przepisy