Kiełbasa smażona z cebulą i kminkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3492

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g kiełbasy śląskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka mielonego kminku

Opis przygotowania

Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Następnie kiełbasę pokroić w plastry, przełożyć na rozgrzane 3 łyżki oleju na patelni, oprószyć mielonym kminkiem i zrumienić. Zrumienioną dodać do cebuli na talerzu. Limonkę przekroić, z jednej połowy wycisnąć sok i polać nim smażone składniki, a pozostałą częścią limonki udekorować całą potrawę.

0 komentarzy

Podobne przepisy