Różki z łososia

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1252
Różki z łososia
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki czerwonego kawioru
  • 2 łyżki sezamu
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Z łososia wyciąć cztery cienkie plastry, które należy zwinąć w rulony i spiąć małymi wykałaczkami. Pozostałą część ryby pokroić drobno i przełożyć do blendera. Następnie wlać do niego śmietanę, dodać kawior, sezam, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość zmiksować na jednolitą masę. Wymieszać ją z pokrojonym szczypiorkiem i nadziać rulony łososia. Całość zawinąć w serwetki kuchenne i przełożyć na tacę.

0 komenatrzy

Podobne przepisy