Kiełbasa z warzywami i orzechami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g kiełbasy śląskiej
  • 10 dag pistacji
  • 4 ziemniaki
  • 4 zielone papryczki chili
  • 4 czerwone papryczki chili
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 połówka zielonej kapusty
  • 1 główka czosnku
  • 1 główka sałaty
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Sałatę umyć i osączyć z wody. Kapustę zieloną przekroić na ćwiartki, sparzyć 3 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru i dodać do sałaty. Ziemniaki umyć, zalać wodą, ugotować w mundurkach, potem odcedzić obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Główkę czosnku podzielić na ząbki i obrać ze skóry (nie kroić). Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i smażyć na małym ogniu. Do smażonej kiełbasy dodać całe ząbki czosnku, pistacje oraz papryczki chili. Wszystko smażyć do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do całości. Potrawę posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy