Hamburger ze schabu i selera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1602
Hamburger ze schabu i selera
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g schabu wieprzowego
  • 2 selery
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso umyć podzielić, na porcje, po czym oprószyć pieprzem oraz solą, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane wyciągnąć i osączyć z wody. Selery dokładnie wyszorować szczoteczką, po czym zalać lekko osoloną wodą i ugotować na miękko. Ugotowane odcedzić i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na pokrojony seler wyłożyć ugotowany schab. Masło stopić na patelni, dodać do niego przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Zeszklone składniki wyłożyć na mięso. Całość przełożyć jedno na drugie i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów