Herbata tybetańska

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2255
Herbata tybetańska
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 szklanki wody
  • 2 saszetki czarnej herbaty Lipton
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Zagotować 4 szklanki wody, potem na wrzątek wrzucić herbatę i gotować jeszcze przez 5 minut. Następnie zagotowane składniki ściągnąć z ognia, wyciągnąć saszetki herbaty, po czym dobrze je osączyć. Do zagotowanej herbaty dodać masło, sól, wlać mleko i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane przelać do filiżanek. Podawać tylko na gorąco.

1 komentarz

Super przepis :) Ja strasznie dużo czytałem ostatnio na blogu klubu miosników dobrej herbaty na temat różnych podejśc do herbaty w różnych krajach :) Bardzo ciekawych rzeczy się dowiedziałęm

Podobne przepisy