Herbata tybetańska

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Herbata tybetańska

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 4 szklanki wody
  • 2 saszetki czarnej herbaty Lipton
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania

Zagotować 4 szklanki wody, potem na wrzątek wrzucić herbatę i gotować jeszcze przez 5 minut. Następnie zagotowane składniki ściągnąć z ognia, wyciągnąć saszetki herbaty, po czym dobrze je osączyć. Do zagotowanej herbaty dodać masło, sól, wlać mleko i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane przelać do filiżanek. Podawać tylko na gorąco.

1 komentarz

odpowiedz

Super przepis :) Ja strasznie dużo czytałem ostatnio na blogu klubu miosników dobrej herbaty na temat różnych podejśc do herbaty w różnych krajach :) Bardzo ciekawych rzeczy się dowiedziałęm

Podobne przepisy