Hamburger z serem i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2938
Hamburger z serem i cebulą
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 2 zwykle bułki
  • 2 gotowe hamburgery
  • 2 cebule
  • 2 korniszony
  • 2 plastry żółtego sera
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Bułki przekroić w poprzek i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Dodać do tego pokrojone w plastry pomidory. Następnie rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i dodać gotowe hamburgery. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony, po czym przełożyć na bułki. Ser żółty przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i kiedy zacznie się roztapiać, ściągnąć go z ognia i dodać do składników. Cebule obrać ze skóry, pokroić w plastry i zrumienić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni, po czym dodać je do całości. Gotową potrawę podawać z korniszonami na jednym talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów