Kulki kokosowe z orzechami nerkowca

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1348
Kulki kokosowe z orzechami nerkowca
fot. loloieg / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1 szklanka mielonych orzechów nerkowca
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Mielone orzechy nerkowca zmieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Następnie wbić do tego jajko i wlać aromat waniliowy. Z całości wyrobić gęstą masę i uformować z niej ręcznie małe kulki. Uformowane kulki wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy