Sałatka z marchwi, kapusty pekińskiej i sezamu

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • pęczek koperku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Jedną łyżkę sezamu przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Marchew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i przełożyć na talerz. Posypać ją smażonym sezamem. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Kapustę pekińską pokroić na kawałki i również dodać do całości. Wszystko polać sokiem cytrynowym. oprószyć szczyptą soli i posypać 1 łyżką niesmażonego sezamu. Na koniec udekorować sałatkę zielonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy