Roladki ogórkowe

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 30 g tofu
  • 3 zielone ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka czarnego kawioru
  • 1 łyżeczka mielonego estragonu
  • sól
  • małe wykałaczki

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w podłużne, cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Tofu sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i pokroić w plastry. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli, estragonem i wysmarować nią ogórki z jednej strony. W wysmarowane ogórki zawinąć gotowaną fasolkę szparagową, dodać pokrojoną paprykę, plaster tofu i całość spiąć wykałaczkami. Udekorować małą porcja czarnego kawioru.

0 komentarzy

Podobne przepisy